Skip to main content

Mağaza Ayarları

Sahip olduğunuz pazaryerlerine ait mağaza ayarlarını gerçekleştirmek için [Ayarlar] > [Mağaza Ayarları] alanını kullanabilirsiniz. İşlem yapılacak mağazayı seçtiğinizde [İşlem] sekmesinde [Düzenle] , [Parametreler] ve [Entegrasyon] seçenekleri yer almaktadır.

Mağaza Düzenle

Düzenle: [Ayarlar] sekmesinden [Mağaza Ayarları] butonuna tıklayıp işlem yapmak istediğiniz mağazayı seçiniz. [İşlem] butonunun altındaki seçeneklerden [Düzenle] butonuna tıklayınız. Açılan sayfada seçtiğiniz Trendyol mağazasına ait Mağaza Adı, Tedarikçi id, Api Key ve Secret Key, alanlarını doldurup [Kaydet] butonuna basıp ayarlarınızı kaydedebilirsiniz.

Not: Entegrasyon işlemleri için her mağazaya ait talep edilen bilgiler farklılık göstermektedir. Bu bilgilere kullandığınız satıcı panellerinizden ulaşabilirsiniz.

Parametreler

[Ayarlar] sekmesinden [Mağaza Ayarları] butonuna tıklayıp işlem yapmak istediğiniz mağazayı seçiniz. [İşlem] butonunun altındaki seçeneklerden [Parametreler] butonuna tıklayınız. Açılan sayfada gerekli alanları doldurup [Kaydet] butonuna tıklayınız.

Müşteri Gruplama: Müşterileri gruplama için kullanılan bir alandır. Aktif/Pasif seçenekleri arasında size uygun olanı kriteri seçebilirsiniz. (Tüm mağazalarda geçerli değildir.)

Müşteri Gruplama Kriteri: Müşterilerinizi kod, e-mail, TC/Vergi No ve telefon numarasına göre gruplama işlemi yapabilirsiniz. (Tüm mağazalarda geçerli değildir.)

Kaç Günlük Siparişler Çekilsin: Pazaryerlerine göre siparişlerin geriye yönelik çekim günleri değişkenlik gösterebilir. Pazaryerlerinden siparişlerinizin geriye yönelik kaç günlük siparişlerinizin gelmesini istiyorsanız ilgili seçeneği seçmelisiniz. Örneğin, 2 gün öncesi.

Otomatik Sipariş Onaylansın mı?: Siparişlerinizin otomatik onaylanıp Logoya aktarılmasını için Aktif/Pasif seçeneklerinden “Aktif” seçeneği seçilmelidir. (Siparişlerde ürün eşleştirmesi olmayan siparişlerin otomatik onaylama işlemi gerçekleşmez.)

Cariler Sipariş No’ya Göre Açılsın mı?: 
Logoda cari kart açılışında cari kodunun sipariş koduyla aynı olması isteniyorsa Evet/Hayır seçeneklerinden “Evet” seçeneği seçilmelidir.

Sipariş No’ya Göre Açılacak Cari İsim Şablonu: 
Logoda cari kodu sipariş numarasına göre açılacak ise bu alandan şablon tanımlaması yapabilirsiniz. Örneğin, TR.{order_number} olarak şablon tanımlanabilir. Bu işlemlerden sonra Logodaki cari kartların kodları TR.1995834727 örneğindeki gibi sipariş numarasını barındıracaktır.

Entegrasyon Parametreleri

[Ayarlar] sekmesinden [Mağaza Ayarları] butonuna tıklayıp işlem yapmak istediğiniz mağazayı seçiniz. [İşlem] butonunun altındaki seçeneklerden [Entegrasyon Parametreleri] butonuna tıklayınız. Bu alan Logoda malzemelere ait tanımlı olan fiyat/stok bilgilerinin sanal mağazaya çekim işlemleri için girilmesi gereken ayarları barındırmaktadır.

Fiyat : 
Logo’dan fiyat çekme işlemi için malzeme kartına satış fiyatı tanımlanmalıdır. Logoda malzemeye ait fiyat bilgisi dışında grup kodu yada yetki koduna girilen fiyatın hangi mağazaya ait olduğunu belirten bir tanımlama yapılmalıdır ( Örneğin, Trendyol mağazası için Grup Kodu=TRD, Hepsiburada mağazası için Grup Kodu=HB ). Logoda grup koduna belirtilen tanımın aynısını sanal mağazada Grup kodu alanına yazılmalıdır. Girdiğiniz ayarları kaydetmek için [Güncelle] butonuna tıklayınız.

Liste Fiyatı : Logo’dan fiyat çekme işlemi için malzeme kartına liste fiyatı tanımlanmalıdır. Logoda malzemeye ait fiyat bilgisi dışında grup kodu yada yetki koduna girilen fiyatın hangi mağazaya ait olduğunu belirten bir tanımlama yapılmalıdır ( Örneğin, Trendyol mağazası için Grup Kodu=LISTETRD, Hepsiburada mağazası için Grup Kodu=LISTEHB ). Logoda grup koduna belirtilen tanımın aynısını sanal mağazada Grup kodu alanına yazılmalıdır. Girdiğiniz ayarları kaydetmek için [Güncelle] butonuna tıklayınız.
(Liste fiyatı pazaryerlerindeki üzeri çizili fiyat şeklinde gördüklerinizi temsil etmektedir.)

Stok : Logodaki ambarlarda bulunan stok miktarlarının sanal mağazaya çekilmesini sağlar. Logoda kullanılan ambar ya da ambarların bilgileri Ambar No alanına yazılmalıdır (Örneğin; 1,2,3,4). Stok Tipi alanından gerçek stok, fiili stok yada sevkedilebilir stok seçeneğini seçip girdiğiniz ayarları kaydetmek için [Güncelle] butonuna tıklayınız.